picture

Instruktioner och priserSÄSONGEN 2019 ERBJUDER VI SÄSONGSABONNEMANG: 250 KR

• Abonnemanget gäller från 1 april till 31 oktober
• Du kan göra hur många lån du vill mellan klockan 06.00 och 22.00. Varje lån får vara upp till 3 timmar
• Registrera snabbt och enkelt här på hemsidan och låna cykel med hjälp av ditt SL Access-kort
• Cykelstationer finns i Solna, Sundbyberg och på LidingöATT REGISTRERA ETT KONTO OCH KÖPA ETT ABONNEMANG

Att köpa ett abonnemang är enkelt. Du registrerar ett konto här på hemsidan och betalar ditt abonnemang.

Tänk på innan du börjar att du behöver ett SL Access-kort. Ditt gamla City bikes-kort fungerar inte längre.

Klicka här, registrera dina uppgifter - var noggrann med att du fyller i rätt SL-kortnummer, gör du fel kan du inte få ut någon cykel - och genomför betalningen. Vi accepterar Visa och Mastercard. När betalningen är genomförd är du redo att cykla.

Notera att du inte behöver ha någon SL-biljett, reskassa eller liknande på kortet, all betalning och kontohantering sker via citybikes.se. Du kan alltså använda ett tomt kort. Har du inte ett SL Access-kort kan du köpa ett för 20 kr i tunnelbanespärren, hos SL-ombud, på pendeltågsstationerna och på SL Center/SL Kundtjänst.ATT LÅNA CYKEL

För att låna cykel behöver du gå till en av våra cyklestationer (se kartan). Föra att genomföra ett lån håller du kortet mot kortläsaren.

Du kommer att bli tilldelad en cykel, notera numret som visas på skärmen. Gå till låset med samma nummer och lyft cykeln rakt upp ut låset.

Kontrollera cykeln så att den fungerar som den ska. Skulle något vara fel, sätt tillbaka den i låset och gör ett nytt lån. Du kommer då tilldelas en annan cykel (förutsatt att det finns fler cyklar i stationen).

Notera att du enbart får cykla 3 timmar i taget. Vill du cykla mer? Lämna och gör ett nytt lån.ATT LÄMNA CYKEL

Det är viktigt att du lämnar cykeln i tid, i en fungerande station och i ett fungerande lås.

Kontrollera att stationen fungerar genom att titta på skärmen. Är stationen avstängd behöver du cykla till en närliggande station. För att lämna cykeln sätter du i den i ett ledigt lås, ser till att båda piggarna går ner i låsen ordentligt. Lampan på låset kommer då börja blinka och sedan växla färg. När den lyser fast röd ska cykeln vara låst. Kontrollera det genom att försiktigt rycka cykeln uppåt för att känna att den sitter fast. Klart!